Sidor

onsdag 8 september 2010

En insändare jag mailat till lokaltidningen

I nyliberal ekonomisk politik bör samhället garantera medborgarnas grundtrygghet dvs värna välfärdens kärna. Vill medborgarna ha mer än bara kärna ska de själva betala för det.

Tidigare har Moderaterna drivit frågan om frihet hårt. Det hette ”Du ska bestämma mer, politikerna mindre”. Till slut har de nog insett att svensken inte kände sig ofri. Nu talas det därför mera om trygghet. Deras hantering av a-kassa, sjukförsäkring, jobbskatteavdrag och andra skattesänkningar med privatiseringar som följd, upplevs nog av dem som tidigare hade en god ekonomi som ökad trygghet, för andra har otryggheten ökat.

Moderaterna må kalla sig Nya Moderaterna eller Nya Arbetarpartiet. Det är ändå samma gamla budskap i ny förpackning som medborgarna erbjuds. Mer till de som redan har det bra och mindre till de som har det knapert. Det fina med det här är att då kan skatten sänkas och människor kommer måsta anstränga sig mer. Det måste alltså löna sig att arbeta. Helst ska du vara frisk, stark och orka arbeta mycket. Den som inte är det och inte orkar arbeta så mycket/hårt måste inse att han/hon får en mindre del av samhällets goda. Någon måtta måste det ändå vara med solidariteten.
I Vänsterpartiets samhälle innehåller livet mer än överlevnad och grundtrygghet. Kärnan måste alltså omges med en del fruktkött som inte enbart kommer de välbärgade till del. Lita därför inte alltför mycket på herrarna Reinfeldt, Borg och Schlingmanns gadra tal ivrigt sufflerat av Centerns Olofsson. Den 19/9 kan du se till att kursen läggs om och nedrustningen av välfärden stoppas. Vi har råd med ett samhälle där alla ges möjlighet till ett gott liv. De rikas paradis vill Vänsterpartiet inte ha.

Bertil Karlsson (V)
Eleonor Rosenquist (V)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar