Sidor

onsdag 25 augusti 2010

Är detta försvarbart?

Inte nog med att förlora en nära anhörig, kanske ens make eller maka man delat många år med, utan förutom sorg så kommer andra problem som jag anser är i onödan.

Efter att bouppteckningen är gjord skickas den till Skatteverket för att registreras. Först när den är registrerad där kan änkan/änklingen komma åt ekonomin.
Många äldre har sitt boende och lite, lite pengar på banken och inget mer. Så den normala handläggningstiden på Skatteverket som är 2-3 veckor kan vara nog så kännbart.

Nu är handläggningstiden 4 månader och det beror på att myndigheten har fullt upp med RUT- och ROTavdrag så de hinner inte med.


Vissa av de drabbade äldre tvingas be sina vuxna barn om lån för att klara sig. För de många i den äldre generationen är detta mycket skamligt. Hur gör dom som inte har anhöriga som hjälper? Har man ingen möjlighet att köpa mat betala hyror osv i väntan på att Skatteverket ska ha tid att registrera bouppteckningen, så tror jag säkert det finns möjlighet att få låna pengar hos socialtjänsten. Men även det är nog för de flesta så förnedrande om att behöva göra.

Något av samma problem finns hos Försäkringskassan också. Unga föräldrar får inte ut sin berättigade föräldrapenning på flera månader för att kassan inte har tid. Liksom sjukskrivna som måste vänta för länge på sin ersättning.
Hur kan man låta bli att anställa folk inom Skatteverket och Försäkringskassan så att de kan sköta det de ska?????? Det finns ju gott om arbetslösa!!
Kan någon förklara samhällsekonomin i detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar