Sidor

tisdag 17 augusti 2010

Försäkringskassans regler

Det är helt omänskliga villkor. Om någon är så pass sjuk att han/hon inte kan jobba, vilket flera olika läkare intygar, arbetsförmedlingen inte anser att personen i fråga står till arbetsmarknadens förfogande för att han/hon är sjuk åker personen ut från sjukersättningen/sjukpenning efter sex månader.

I Norrtelje Tidningen idag finns ett par artiklar om detta. En kvinna har en neurolgisk sjukdom som gör att hon absolut inte klarar att jobba mer än 25% kommer bli av med sin sjukersättning. Försäkringskassan struntar i läkarnas bedömning. De struntar också i Arbetsförmedlingens regelverk.

Sverige har blivit kallt!!

Många rasar över FK:s regler och skäller på FK. Men vi får inte glömma att det var resultatet av förra valet som har åstadkommit detta.

Framförallt är ju detta en enorm tragedi för de drabbade familjerna och främjar inte arbetslinjen. Dessutom är det ett sätt för staten att vältra över kostnader till kommunerna då de som inte kan jobba måste få socialbidrag.

Hur drabbas familjer med barn som bor i villa, bostadsrätt, har bil som måste sälja det de äger innan de kan få socialbidrag??? Det här är helt orimligt.

Och inte det som sagt försäkringskassepersonalens fel. De utav oss alla röstberättigade som inte röstade alls sista valet uppmanar jag nu:

RÖSTA I ÅR! Så att det inte blir såhär en mandatperiod till

Och för er som har hjärtat till vänster och röstade:

ÖVERTYGA FLERA AV ERA VÄNNER, SLÄKT OCH KOLLEGOR!!

Visst är det sååå ofta Försäkringskassan kritiseras i tidningar, debatter av olika slag i tidningar och TV? Och visst diskuteras dessa omänskliga regler ofta på arbetsplatser och bland kompisar?

Kom då varje igång ihåg att tala om att det inte är försäkringskassan som skapat dessa nu regler, det är den borgerliga majoriteten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar